UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція оголосила "Беркут" нелегітимним формуванням

На сьогоднішній день немає ані положення про спецпідрозділ "Беркут", ані посадових інструкцій.

Спецпідрозділ "Беркут" на сьогоднішній день є нелегітимним, впевнені в опозиції.

"У нас є матеріали, що спецпідрозділ "Беркут" станом на сьогоднішнє число не має положень про спецпідрозділ "Беркут", не має посадових інструкцій, які було б зареєстровано в Міністерстві юстиції", - заявив народний депутат, голова парламентського комітету з прав людини Валерій Пацкан ("УДАР") на брифінгу у штабі національного опору у четвер.

При цьому він додав: "Тобто ми можемо зараз чітко говорити про нелегітимність щодо підрозділу спеціального призначення "Беркут".

Як повідомлялося, опозиція 5 грудня внесла до парламенту законопроект про ліквідацію спецпідрозділу МВС "Беркут". "Щойно опозицією внесено законопроект, який містить два пункти: перший - це ліквідація спеціального підрозділу "Беркут", другий - позбавлення спеціальних і військових звань рядового та начальницького складу цього підрозділу", - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу у Верховній Раді.

Представники влади заявили, що гостро потребують "Беркута".

"З моєї точки зору, на популізмі можна сьогодні сказати: давайте ми розженемо, - але тоді завтра ми залишимося зовсім голими перед фактами, коли терористична загроза в нашій державі буде реальною", - заявив 5 грудня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. !zn

Читайте також:

Регіонали без "Беркута" бояться залишитися абсолютно голими"

Полковник "Беркута" Кусюк заявив про непричетність до провокацій на Банковій 1 грудня

Яценюк запропонував розігнати весь "Беркут"

У Гриценка є записи "Беркута", які підтверджують, що розгін Євромайдану було сплановано