UA / RU
Підтримати ZN.ua

Операція зі звільнення Херсона була успішною лише на 60%: командувач ОК "Південь" назвав причини

Чому росіяни змогли втекти? 

Командувач Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук заявив, що під час контрнаступу ЗСУ на правобережжі Херсонщини російські війська змогли відступити, зараз вони перекинуті на інші напрямки. Саме тому цю операцію під час інтерв'ю Sky News він назва успішною лише на 50-60%. 

"Контрнаступ на південному напрямі був успішним лише на 50-60%, оскільки російські війська, що звільнилися, відтоді рушили для боротьби з українськими військовими на сході, а також все ще можуть завдавати артилерійських ударів по правому березі Дніпра", - зазначив Ковальчук, зазнаючи, що передумовами для втечі росіян, яких повинні були повністю ліквідувати, стали брак у ЗСУ часу та дефіцит боєприпасів. 

Що стосується майбутніх цілей Сил оборони та напрямків роботи, то вони, за словами Ковальчука, зараз в секреті.

"Колись я обов'язково напишу мемуари, я розповім правду про те, що сталося. Сьогодні я не можу говорити зайвого, щоб не зіпсувати майбутнє", - додав генерал-майор.

Читайте також: Окупанти від ранку обстрілюють Херсон: є загиблі та поранені

Які висновки і прогнози можна зробити з аналізу наступальних операцій осінньої фази війни? Чи має Україна шанс звільнити усі окуповані ворогом території і що є ключовою передумовою для повномасштабної перемоги?  Читайте в статті генерала Сергія Савченка "Херсон наш. Що далі?"