UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Операція йде за планом»: росіяни хотіли дійти до Києва за 18 годин – NYT

Журналісти опублікували детальний план вторгнення російських військ до України.

Російські окупанти, які 24 лютого здійснили повномасштабне вторгнення до України, планували дійти до Києва всього за 18 годин. Такий план вторгнення опублікувала The Now York Times.

Як повідомляє видання, командування окупаційної армії повідомило російським солдатам про те, що їм треба йти в наступ, за лічені години до його початку. Солдатам дали простий наказ – слідувати за машиною попереду і дійти до Києва за 18 годин. При цьому їм не дали жодних інструкцій і навіть не пояснили достеменно, куди і за чим вони йдуть.

Читайте також: Майже за будь-якими показниками Путін є головним невдахою 2022 року — Atlantic Council 

NYT отримала у своє розпорядження погодинний план вторгнення. Як зазначає видання, з документом ознайомилися троє незалежних військових аналітиків і вони назвали його автентичним.

У документі зокрема сказано, що колони росіян, які вранці 24 лютого вирушили з Білорусі, мали прибути на околиці Києва до 02:55.

Російське командування планувало, що у першу добу наступу практично не буде опору українських Сил оборони, адже основні підрозділи на сході. Відтак росіяни, за планом, мали вкопатися на околицях Києва та заблокувати українські війська, які будуть рухатися на порятунок столиці з Півдня та Сходу.

У плані сказано, що окупанти очікували на певний опір, але дуже недооцінили його. Але вони зіткнулися з героїчним опором українців, відтак з перших годин їх операція не пішла «за планом».

Читайте також: Путін досі вірить у перемогу на полі бою і все ще хоче захопити Україну – ISW

Нагадаємо, у цьому ж матеріалі-розслідуванні The New York Times йдеться про те, що Владімір Путін з перших днів вторгнення у приватних розмовах визнавав: війна пішла не за планом, а українці виявились «жорсткішими», ніж йому казали. За даними одного з членів НАТО, російський диктатор готовий погодитись на загибель або поранення 300 000 російських військових