UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опалювальний сезон у Києві розпочнеться на початку листопада

Перенесення початку опалювального сезону в Києві обгрунтували "бабиним літом", яке має продовжитися до кінця жовтня.

ПАТ "Київенерго" прогнозує початок опалювального сезону в столиці в перших числах листопада, повідомив директор "Київські теплові мережі", відокремленого підприємства "Київенерго", Євген Глушак.

"У цьому році аналіз температур жовтня дає нам можливість розраховувати, що опалювальний період ми почнемо в перших числах листопада. На сьогодні прогноз каже, що після поточного похолодання нас чекає... осіннє потепління або "бабине літо", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Глушак нагадав, що минулий опалювальний сезон "Київенерго" використовувало 1,9 млрд куб. м природного газу, тоді як на поточний опалювальний період компанії встановлений ліміт в обсязі 1,15 млрд куб. м газу.

У той же час за рахунок більш пізнього початку опалювального сезону і можливого заміщення газу мазутом, компанія має намір стабільно пройти майбутній опалювальний сезон.

"Ми розуміємо, що у нас є унікальна можливість знизити витрати газу, не втрачаючи комфортного стану в будинках. Вже на один місяць у нас з вами буде економія", - додав він.

Опалювальний сезон у Києві в попередні роки традиційно починався в середині жовтня. !zn