UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООС: окупанти обстріляли школу на Донеччині

Постраждалих через обстріл у маріїнській школі №2 немає.

Бойовики, підтримувані Росією, обстріляли житлові квартали у Маріїнці, де знаходилась загальноосвітня школа № 2 цього міста. У смертельній небезпеці опинилися учні, які залишилися на сьомий урок та діти молодших класів у групі продовженого дня, передає штаб Операції Об'єднаних сил.

"Представники збройних формувань російської федерації, нехтуючи прийнятими в цивілізованому світі нормами гуманітарного права, обстріляли зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів житлові квартали на околицях населеного пункту Мар'їнка" - повідомив пресцентр ООС.

Після завершення обстрілу Нацполіція вивезла учнів та персонал школи з району атаки та розвезли по домівках. Загиблих та поранених серед місцевих мешканців та дітей школи немає.

"Командування операції Об'єднаних сил уже не сподівається на прояв будь-яких людяних якостей з боку окупантів, проте наголошує, що Збройні Сили України будуть відкривати вогонь по противнику у разі, якщо його дії нестимуть загрозу життю чи здоров'ю мирних мешканців" - зазначено в повідомленні ООС.

Нагадаємо, у понеділок, 9 березня, ООС повідомили про те, що окупанти на Донбасі атакували автомобіль українських медиків. Заряди ВОГ закинули на дах машини, на якій було чітко видно маркування емблеми Червоного хреста.