UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН: У конфлікті на Сході України загинуло 3627 осіб

Незважаючи на оголошене перемир'я, режим припинення вогню постійно порушується.

З початку збройного конфлікту на сході України загинули 3627 осіб, ще 8447 отримали поранення. Такі дані за станом на 30 вересня опублікувало Управління по координації гуманітарних питань (УКГП) ООН.

Наголошується, що до числа жертв конфлікту включені загиблі пасажири малайзійського "Боїнга", (загинуло 298 пасажирів, включаючи членів екіпажу - ред.) який зазнав аварії на сході України.

За даними ООН в зоні конфлікту проживають понад 5 млн осіб, 379 тисяч чоловік переїхали в інші регіони України, понад 426 тисяч - в сусідні країни.

У повідомленні наголошується, що незважаючи на меморандум про перемир'я, підписаний сторонами 19 вересня, угода про припинення вогню серйозно порушується, посилився щоденний обстріл в деяких районах Донецької і Луганської областей.

В УКГП побоюються, що якщо мирне рішення терміново не буде знайдено, то починаючи з січня 2015 року українська влада не в змозі забезпечити всю територію країни антиретровірусними та протитуберкульозними препаратами.

Додамо, що з початку проведення антитерористичної операції на сході України загинули 864 українських військовослужбовців.

Як повідомлялося, 5 вересня в Мінську був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 того ж дня.

Сили АТО дотримуються перемир'я на Донбасі, незважаючи на обстріли. !zn