UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН просить виділити східним регіонам України $168 млн гуманітарної допомоги

На сьогодні з запитуваної суми зібрано лише 5,5%.

ООН закликала донорів профінансувати в повному обсязі гуманітарну допомогу Україні. Напередодні представник генсека організації Стефан Дюжжарік повідомив, що з 168 млн доларів, які ООН і гуманітарні партнери запросили для допомоги східним регіонам України, поки виділено трохи більше 9-ти, тобто 5,5%.

На прес-конференції Дюжжарік повідомив, що недавні обстріли пошкодили лінію електропередач поблизу Південно-Донбаського водогону. Це перервало водопостачання для понад мільйона людей в 50 населених пунктах по обидва боки контактної лінії. "Хоча пошкодження ліній електропередач швидко відремонтували, ми закликаємо всі сторони не наносити удари по критично важливій інфраструктурі водопостачання на сході України... А також закликаємо забезпечити безумовний доступ до (гуманітарної - прим.) допомоги тим, хто її потребує", - сказав Дюжжарік, передає "Голос Америки".

Читайте також: Росія в ТКГ знову запропонувала «інспектувати» українські позиції у Донбасі – Арестович

Відзначимо, за даними ООН, в Донбасі 3,4 млн українців потребують гуманітарної допомоги. Протягом шести років окупації Донбасу Організація Об'єднаних Націй надала мирному населенню постраждалого регіону гуманітарної допомоги на півмільярда доларів США.