UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН порахувала кількість убитих і поранених мирних жителів в Донбасі

У місії відзначили, що число жертв за шість місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилася.

З початку війни в Донбасі моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала загибель 3367 цивільних осіб. Понад 7 тисяч мирних жителів отримали травми і поранення, заявила глава Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер.

За її словами, у війні постраждали 1 821 чоловіків, 1 064 жінок, 99 хлопчиків, 49 дівчаток і 37 дорослих, чию стать не ідентифіковано.

Богнер розповіла, що з 1 січня по 31 липня 2020 року місія зафіксувала загибель 18 цивільних осіб і поранення 89 осіб, що на 10% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За словами глави моніторингової місії ООН, в результаті військових дій з 1 серпня не зареєстровано жодного загиблого цивільного, жодна будівля не зруйноване. Вона закликала сторони конфлікту дотримуватися режиму припинення вогню.

Читайте також: Зеленський - ООН: «Окупація Криму і агресія РФ в Донбасі - це не просто війна в Україні»

У листопаді 2019 року повідомлялося, що з початку року в результаті збройного конфлікту в Донецькій і Луганській областях загинули 25 цивільних і ще 130 отримали поранення.

Тоді правозахисники відзначали, що це на 40% менше, ніж за аналогічний період 2018 році і що це було найнижче кількість втрат серед цивільних осіб за весь період конфлікту.