UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН готова приєднатися до координації гуманітарної допомоги для України

Пан Гі Мун у розмові з Петром Порошенко висловив стурбованість у зв'язку з останнім розвитком подій в Україні.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун в ході телефонної розмови запропонував президенту України Петру Порошенку, щоб ООН приєдналася до координації дій з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з метою дотримання норм міжнародного права у питаннях міжнародної гуманітарної місії для Луганська.

"Президент Порошенко повідомив, що влада України створили міжвідомчий координаційний механізм і запевнив Пан Гі Муна в тому, що українська сторона робить все, щоб норми міжнародного права і українські процедури були дотримані. Глава держави привітав готовність ООН приєднатися до координації міжнародної гуманітарної допомоги", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави української держави в середу.

Разом з тим, генсек ООН зазначив, що сьогодні зростає стурбованість у зв'язку з останнім розвитком подій в Україні. Він також повідомив, що дуже уважно стежить за розвитком ситуації в Україні, і висловив підтримку мирного плану президента України.

"Мене надихає ваша відданість наміру відновити мир", - сказав він.

Нагадаємо, що російські телеканали та інформагентства у вівторок, 12 серпня, повідомили, що в Україну попрямували 300 вантажівок з гуманітарною допомогою жителям східної України.

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) поки не володіє повною інформацією про вантаж російської колони. !zn

Читайте також:

ОБСЄ готова допомогти Україні з доставкою "російської гуманітарки"

Аваков: Україна закриє кордон для "путінського конвою" в Харківській області

Червоний Хрест поки не знає точного вмісту гуманітарного конвою"