UA / RU
Підтримати ZN.ua

Олешки після повені щоденно страждають від обстрілів – мер

У деяких частинах міста вода так і не відступила повністю.  

Місто Олешки на лівому березі Дніпра в Херсонській області щоденно зазнає обстрілів, внаслідок яких отримують поранення або гинуть люди, розповів коментарі проекту «Радіо Свобода» «Новини Приазов’я» міський голова Олешок Євген Рищук.

За його словами, після повені, спричиненої підривом російськими окупантами Каховської ГЕС,  вода досі повністю не відступила. При цьому в місті багато приватних будинків впали, оскільки були збудовані з глини та буту і розмокли.

«Частина міста, що ближче до річки, вона ще затоплена. Рівень води не дуже високий, але затоплення є. Люди вже потерпають не лише від затоплення, а й від того, що йдуть активні бойові дії. Місто, село, яке знаходиться біля річки, на лінії розмежування, вони кожного дня обстрілюються, кожного дня є руйнування, кожного дня є загиблі, поранені. Дуже гаряче зараз в Олешківській громаді», – розповів Рищук.

Він також додав, що після повені з міста почали виїжджати навіть ті, хто не планував, тому людей залишилось мало.

Читайте також: В Олешках понад 500 жителів загинули внаслідок підриву Каховської ГЕС — ЦНС

«Приватний сектор – дуже багато будинків просто впали, вони були з глини, глина розмокла, вода відійшла, будинки попадали. Ті будинки, що не попадали, в них жити неможливо, тому що якщо вода стояла до самої стелі, то коли вода відійшла, разом з нею відійшло все. Все, що було в будинку, воно вже непридатне для застосування – ні техніка, ні одяг. Тобто люди залишилися голі-босі», – пояснив він причини.

За словами міського голови, це переважно люди похилого віку, які не хотіли виїжджати з окупації. Та, за його словами, в місті досі залишається  є декілька тисяч населення, які нікуди їхати не хочуть.

Читайте також: Без зв’язку, електрики, води та газу: ситуація в Голій Пристані критична

Раніше в Інституті вивчення війни повідомляли з посиланням на російських «воєнкорів», що деякі українські військові можуть перебувати на лівому березі Херсонщини, поблизу Козачих Лагерів. Про рейд ЗСУ в районі населеного пункту Козачі Лагері ворожі «воєнкори» писали й до цього.

Згодом речниця Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк зазначила, що розмови аналітиків про просування українських військових на лівобережжі тимчасово окупованої частини Херсонської області дуже шкодять Силам оборони.