UA / RU
Підтримати ZN.ua

Олена Зеленська анонсувала "Велику розмову про безбар'єрність"

Перша леді хоче поговорити, зокрема, про людей з інвалідністю.

Перша леді України Олена Зеленська анонсувала "розмову про безбар'єрність", яка передбачає розмову про людей з інвалідністю, з обмеженою мобільністю, ментальними та фізичними відмінностями.

"Під час карантину мільйони людей отримали досвід повної або часткової ізоляції. Ми всі відчули бар'єри. По суті, навіть не усвідомлюючи цього, ми всі одночасно взяли участь у соціальному експерименті – як у нашому суспільстві, у наших містах і селах жити людям з обмеженою мобільністю, ментальними та фізичними відмінностями. Для більшості з нас це – не назавжди. Але поруч є люди, для яких ці бар'єри не зникнуть ніколи. Сотні тисяч українців постійно живуть за бар'єрами, які зараз відчули всі", - зазначила вона.

Метою проекту є зрозуміти, з якими саме бар'єрами українці стикаються кожен день. Для того, щоб запустити перший етап ініціативи, громадянам пропонують пройти опитування на сайті проекту. Його можна буде пройти протягом двох місяців. Питання на сайті стосуються різних видів бар'єрів, у тому числі таких як гендерна нерівність або ейджизм.

Читайте також: Олена Зеленська ініціює створення україномовних аудіогідів в музеях світу

За результатами опитування буде зрозуміло, які бар'єри вважаються найбільш значними. У подальшому планується розробити план дій для їх усунення.

Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, у кого виникнуть складнощі з пошуком роботи після карантину. Українці, які живуть з інвалідністю - в числі цих людей.