UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупаційна влада Каховського району залишає 15-кілометрову зону на лівому березі

Мотивують тим, що тут можуть розгорнутися бойові дії.

Співробітники окупаційної влади Каховського району Херсонської області залишають 15-кілометрову зону на лівому березі Дніпра, повідомляє телеканал "Сьогодні".

Читайте також: ЗСУ знищили штаб окупантів у Червоному Маяку, росіяни збільшили кількість кораблів у Чорному морі — ОК «Південь»

У заяві окупаційної влади повідомляється, що сьогодні "адміністрація є об'єктом номер один для терористичних атак ЗСУ", а також що цей район стає "територією можливих бойових дій, де зараз з кожним днем стає дедалі більша присутність військових".

Каховка знаходиться на лівому березі Дніпра вище за течією Каховської ГЕС. 31 жовтня окупаційна влада Херсонської області оголосила про "примусову евакуацію" населених пунктів у 15-кілометровій зоні на лівій стороні Дніпра, зокрема з Каховського району.

У звільнений від російських окупантів Херсон повертається українська влада – у місті вже працюють обласна військова адміністрація, поліція та Служба безпеки України. Розпочалися роботи з відновлення електропостачання.