UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти зранку вдарили по околицях Миколаєва — голова ОВА

Детальна інформація щодо наслідків ворожих обстрілів уточнюється.

Сьогодні зранку, 9 серпня, близько 07:00, російські окупанти обстріляли околиці Миколаєва. Про це повідомив голова ОВА Віталій Кім.

За попередніми даними, обійшлося без жертв та постраждалих. Однак детальна інформація щодо наслідків ворожих обстрілів уточнюється.

Також голова ОВА розповів про ситуацію у Миколаївській області за минулу добу.

У Миколаївському районі під постійними обстрілами загарбників знаходяться населені пункти Галицинівської громади. Зокрема, вчора, 8 серпня, під ворожі удари потрапило с. Галицинове. На щастя, постраждалих немає.

Також минулої доби, об 11:55 внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків у Галицинівському лісовому урочищі сталася пожежа.

А зранку, 9 серпня, з 06:30 під ударами окупантів було с. Лимани. Загарбники били переважно по околицях села. Наслідки обстрілів уточнюються.

Крім того, вчора, у першій половині дня, війська РФ обстріляли с. Шевченкове Шевченківської громади. Зазначається, що постраждалих немає.

У Баштанському районі тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Зокрема, в ніч на 9 серпня, близько 03:00, загарбники били по смт Березнегувате. Внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Також вчора, приблизно о 14:00 були зафіксовані обстріли за межами с. Поляна Широківської громади. За даними ОВА, в результаті ворожих ударів загорілися поля. На щастя, постраждалих немає.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Читайте також: Зменшилась інтенсивність прильотів по житлових кварталах: підсумки довгої комендантської години в Миколаєві

Раніше повідомлялося, що за час нещодавньої подовженої комендантської години у Миколаєві було затримано 400 осіб, яких підозрюють у співпраці з російськими окупантами. Про це розповів колишній керівник оборони Миколаєва генерал Дмитро Марченко.

За словами військового, полювання на колаборантів пройшло дуже вдало і на сто відсотків виправдало запровадження обмежувальних заходів на пересування по місту і за його межі.