UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти знову обстріляли Сєвєродонецьк, зайнялися чотири багатоповерхівки — голова Луганської ОВА

Увечері ще один будинок ворог знищив у Новодружеську.

Вночі під вогнем російських окупантів опинилися нові райони Сєвєродонецька Луганської області, про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай у телеграм.

«Вночі в Сєвєродонецьку зайнялися чотири багатоповерхівки, в Новодружеську знищено будинок. Там вже і руйнувати майже нічого – більшу частину житлового фонду ворог знищив за останні півтора місяця. Однак обстріли нашого наймолодшого в області міста не вщухають», - написав Гайдай.

Голова ОВА повідомив, що в ніч із 16 на 17 квітня після потрапляння снарядів зайнялися три багатоповерхівки на одній вулиці. Ще одна – поодаль. Рятувальники виїхали на об’єкти одразу, як тільки окупанти припинили вогонь. Зафіксовані чисельні загоряння квартир. Інформація щодо жертв уточнюється.

«Увечері ще один будинок ворог знищив в Новодружеську. Власника пожежні встигли евакуювати», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на фронті Луганської і Донецької областей за добу відбито 10 атак ворога – знищено 15 танків, три артилерійські системи, 24 одиниці броньованої та 10 одиниць автомобільної техніки російських загарбників.

«Підрозділи ПВО збили чотири безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10» та дві крилаті ракети», - додав Гайдай.

Також під артилерійський обстріл потрапила Кремінна.

«17 квітня зранку російська армія вдарила по Кремінній артилерією. Маємо щонайменше одного пораненого. Його вже доставлено до лікарні. Він отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Збитки у житловому фонді встановлюються», - повідомив Гайдай.

Читайте також: Окупанти готові до наступу на Донбасі – голова Луганської ОВА

Раніше повідомлялося, що понад 70 тисяч жителів Луганської області досі не виїхали в безпечні місця, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, до повномасштабного вторгнення РФ, на теренах вільної нині території Луганської області проживало біля 330 тисяч людей. За 52 дні організованою евакуацією вивезено більше 32 тисяч осіб, понад 200 тисяч людей виїхали самостійно. Він додав, що залишатися в містах зараз вкрай небезпечно, обстріли посилилися.