UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти знизили активність застосування КАБів, але удари ними продовжуються — Ігнат

Вже тиждень у повітряному просторі не з'являються російські літаки далекого радіолокаційного виявлення та спостереження А-50.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив, що російські окупанти знизили активність застосування керованих авіабомб, втім, щоденні бомбардування по всій лінії фронту все одно продовжуються. Під час телемарафону він наголосив, що, зважаючи на зміну ситуації, ворог робить висновки та поводиться більш обережно. 

"Але літаки знову завдають ударів, скидають десятки керованих авіаційних бомб із різних напрямків. Активність авіації з КАБами знизилася, але ці удари продовжуються", – сказав Ігнат.

Також військовий розповів, що вже тиждень у повітряному просторі не з'являються російські судна далекого радіолокаційного виявлення та спостереження А-50. У РФ заявили, що відновлюватимуть їх на зберіганні, адже ці борти необхідні окупантам для планування ударів і розвідки. 

Читайте також: ЗСУ майже щодня працюють по російських літаках — Ігнат

Нагадаємо, в ОК "Південь" заявили, що великі авіаційні втрати змусили росіян призупинити застосування авіаційних бомб та переорієнтуватися. Тож наразі літаки ворога не перебувають над акваторіями Чорного та Азовського морів.