UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти знищили практично 90% домівок у Вільхівці — Синєгубов

У Вільхівці, як і в інших звільнених населених пунктах, окупанти залишили сотні мінувань.

© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram

Російські окупанти знищили практично 90% домівок у населеному пункті Вільхівка Харківської області. Зараз правоохоронці фіксують усі злочини російської армії. Про це повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

"Відвідали звільнену Збройними Силами України Вільхівку. Росіяни сюди зайшли ще у перші дні повномасштабного вторгнення. Тепер, коли ми вигнали окупантів, село поступово повертається до нормального життя. Але нам ще треба зробити багато роботи", - написав Синєгубов у Telegram.

Синєгубов зазначив, що у Вільхівці, як і в інших звільнених населених пунктах, окупанти залишили сотні мінувань.

"Весь час після звільнення тут працюють військові та вибухотехніки. Зараз наше основне спільне завдання зробити все, щоб люди поверталися до життя: це відновлення критичної інфраструктури, забезпечення соціальних виплат та гуманітарної допомоги", - зазначив він. 

Читайте також: ЗСУ звільнили чотири населені пункти на Харківщині

Раніше війська РФ обстріляли Харківську область та Харків. Унаслідок обстрілів отримали поранення троє людей у смт. Шевченкове. Загалом на Харківському напрямку ворог основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих рубежів та намагається проводити контратаки, але безуспішно. Також окупанти ведуть повітряну розвідку із застосуванням БПЛА.