UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опубліковано відео російського удару по Південноукраїнській АЕС

Внаслідок обстрілу постраждали будівлі та лінії електропередач, проте серед працівників станції жертв чи поранених немає.

Вночі, 19 вересня, під час повітряної тривоги, ворог обстріляв Миколаївську область. Одна з російських ракет поцілила по території Південноукраїнської АЕС. Як повідомляє Енергоатом, снаряд впав за 300 метрів від ядерних реакторів.

"Сьогодні, 19 вересня 2022 року, о 00:20 російська армія здійснила ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської атомної електростанції. Потужний вибух стався всього за 300 м від реакторів ПАЕС " - йдеть у повідомленні.

Від ударної хвилі отримали пошкодження будівлі атомної електростанції та "повилітала" сотня вікон. В результаті обстрілу, відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС та три високовольтні лінії електропередачі.

Попри це, три енергоблоки Південноукраїнської АЕС працюють у штатному режимі. Радіаційній фон в цьому районі перебуває у межах норми, і становить 0,11 мкЗв/год.

На щастя, ніхто з персоналу атомної електростанції не постраждав. Робота на АЕС продовжується в штатному режимі. 

Президент України опублікував відео на якому видно влучання ракети в ПАЕС, а також фото наслідків удару.

Нагадаємо, наразі під контролем російських окупаційних військ перебуває Запорізька атомна електростанція. Ворог використовує територію ядерного об'єкта як військову базу та обстрілює з неї прилеглі міста.

Які загрози несе ядерний шантаж Росії аналізував Михайло Гончар у своїй статті "Війна в Європі: ядерний сценарій Кремля і що робити Україні".