UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти завдали чергового удару по Сєвєродонецьку, спалахнула багатоповерхівка — голова ОВА

Росіяни також штурмують Рубіжне й Попасну.

У ніч на суботу, 9 квітня, російські загарбники завдали артилерійського удару по житлових кварталах Сєвєродонецька Луганської області. Унаслідок удару спалахнув багатоквартирний будинок, кількість жертв наразі невідома. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Росіяни штурмують Рубіжне й Попасну та одночасно наносять артилерійські удари по житловим кварталам інших міст. В черговий раз вони обстріляли старі райони Сєвєродонецька – полум’ям зайнявся багатоквартирний будинок. Кількість жертв уточнюється», - йдеться у повідомленні.

За словами голови ОВА, упродовж минулого дня окупанти зруйнували 11 об’єктів, з яких вісім – житлові будинки в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Кремінній, Золотому.

«Тим часом на фронті Луганщини і Донеччини відбито сім атак ворога – українські захисники знищили дев’ять танків, сім одиниць броньованої та п’ять одиниць автомобільної техніки противника, збили два вертольоти та одну крилату ракету», - додав Гайдай.

Читайте також: Через ворожі обстріли за добу у житлових будинках Луганської області сталося 24 пожежі — голова ОВА

Раніше радник голови офісу президента Олексій Арестович заявив, що найзапекліші бої ЗСУ  з військами РФ тривають на південному заході Луганської області та у зоні проведення Операції об'єднаних сил.

За його словами, із дев'яти оперативних напрямків наступу військ РФ із початку війни залишилося 2,5.