UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти завдали авіаудари по Донбасу: загинули та отримали поранення десятки цивільних

Під вогнем окупантів перебували Маріуполь, Авдіївка, Краматорськ, Покровськ, Новоселидівка, Верхньоторецьке, Кримка, Степне.

За добу російські війська на Донбасі  обстріляли вісім населених пунктів, пошкодили  щонайменше 37 будівель і об’єктів інфраструктури, інформує поліція Донецької області.

Внаслідок ударів російських військ загинули та отримали поранення десятки цивільних мешканців. Серед постраждалих є діти. Під вогнем окупантів перебували Маріуполь, Авдіївка, Краматорськ, Покровськ, Новоселидівка, Верхньоторецьке, Кримка,Степне.

Російська армія обстрілювала міста і села з авіації, реактивної та важкої артилерії, зокрема використовувала заборонені касетні боєприпаси.

Серед цивільних об’єктів, які зруйнувала РФ, – багатоповерхові та приватні оселі, школа, дитячий садок, музей, торговий центр та адмінбудівлі.

ПРавоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Читайте також: Захисник Маріуполя закликав Зеленського дати місту ППО

Руйнування у Маріуполі колосальні – за попередньою оцінкою близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% – не підлягає відновленню.Понад 350 тисяч маріупольців продовжують ховатися у сховищах та підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. Так, у середньому на добу на місто скидається від 50 до 100 авіабомб.