UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти завдали 9 авіаударів по позиціях ЗСУ на півдні – ОК «Південь»

Українська авіація натомість атакувала опорний пункт росіян та чотири райони зосередження їхньої живої сили.

На південній ділянці фронту продовжуються активні авіабої. Також окупанти обстрілюють населені пункти, до яких можуть дістатися. Про це повідомила пресслужба Оперативного командування «Південь».

«Протягом бойового дня штурмовою авіацією та ударними гелікоптерами дев’ять разів вдарив по наших позиціях, в тому числі і з застосуванням ракети класу “повітря - повітря” по нашому літаку. Наших втрат не допущено, – йдеться в повідомленні  ОК “Південь”. – Нашою авіацією атаковано черговий ворожий опорний пункт та чотири райони зосередження живої сили, озброєння та техніки біля Правдиного, Архангельського, Ольгиного, Білогірки, Новопетрівки».

Читайте також: Російські ДРГ намагалися прорватися в тил ЗСУ в Херсонській області

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ ліквідували 15 російських військових, один протитанковий ракетний комплекс, шість одиниць автомобільної та броньованої техніки. Остаточні втрати розвідують.

Росіяни минулої доби продовжували обстрілювати портову інфраструктуру Миколаєва із РСЗВ «Смерч» та місто Нікополь з РСЗВ «Град». У Нікополі пошкоджень зазнали три будинки та загальноосвітня школа. Поранено двох цивільних осіб.

Читайте також: ЗСУ завдали понад 10 авіаударів по військах РФ на півдні та сході України

В Чорному морі до завдання ракетних ударів готові два кораблі,  заряджені 16-ма ракетами типу «Калібр».

Нагадаємо, на Херсонщині ворог також спробував просунутися вперед у напрямку Білої Криниці та силами штурмово-десантного взводу невдало провів розвідку боєм.