UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти залякують мирних жителів тимчасово захоплених територій введенням смертної кари — мер Мелітополя

Військові РФ також розпочали нову хвилю викрадень місцевого населення Мелітополя.

Російські окупанти виступають із пропозиціями про запровадження на тимчасово захоплених територіях України смертної кари, щоб залякати місцеве населення та зупинити спротив. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у ефірі телемарафону FreeДом.

Він розповів, що зараз військові РФ знову почали викрадати місцевих українців. Зокрема, взяли в полон ще кількох активістів, а кілька днів тому викрали одного з пастирів Мелітополя прямо під час служби на центральній площі. Наразі невідомо, де його утримують.

"Усе це роблять рашисти, щоб залякати мирне населення, для того, щоб показати, що будь-який спротив чи інакодумство, яке рашисти також вважають непокорою та спротивом, неможливі. На підтвердження цього йде заява чергова гауляйтерів уже на центральних каналах рашистської пропаганди про те, що вони пропонують ввести на тимчасово захоплених територіях смертну кару", — зазначив Федоров.

На його думку, окупанти чинять геноцид проти громадян України через те, що не мають підтримки ні з боку пересічних людей, ні з боку представників влади на всіх тимчасово захоплених територіях.

Читайте також: Окупанти фабрикують заяви Залужного та Арестовича і поширюють в Запорізькій області

Мер Мелітополя зауважив, що лише в його місті за чотири місяці росіяни викрали понад 500 людей, однак спротив лише зростає. Саме тому колаборанти заговорили про запровадження смертної кари.

"Вони хочуть перейти до наступного етапу — смертної кари наших простих мирних жителів, які не чинять опір зі зброєю, а просто висловлюють свою думку про те, що вони не раді рашистам у наших тимчасово окупованих містах. Вони хочуть ввести смертну кару для того, щоб робити це публічно та залякувати наших людей далі. І це не просто чутки. Це те, що заявляють гауляйтери в центральних ЗМІ рашистської федерації", — наголосив Федоров.

Раніше повідомлялося, що російська окупаційна влада організовує штучні черги в ЦНАПи тимчасово захопленого міста Бердянська Запорізької області, щоб показати нібито “бажання” місцевого населення отримати паспорти РФ.