UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти закинули 12 протипіхотних мін до позицій ЗСУ на Приазов'ї

Українські військовослужбовці у відповідь вогонь не відкривали.

Після оголошення повного і всеосяжного перемир'я бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли українських позицій у районі проведення операції Об'єднаних сил. У п'ятницю, 18 грудня, противник чотири рази порушив режим припинення вогню. Збройні сили України на ворожі провокації не реагували і вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Укріплення ЗСУ поблизу Водяного на Приазов'ї противник накрив вогнем з мінометів калібру 120 міліметрів, а також здійснив дистанційне мінування українських позицій. За допомогою переносного комплексу мінування ПКМ-1 окупанти закинули 12 протипіхотних мін ПОМ-2.

Проти захисників Авдіївки на Донеччині бойовики застосували ручний протитанковий і підствольний гранатомети.

«Постріли окупантів були неприцільними і ненесли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали... Українські військовослужбовці й надалі перебувають напоготові до ймовірних провокацій ворога... Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил і надалі контролюється українськими військовими», - запевнили в штабі.

Читайте також: Терористи повернули тіло українського військового задушеним. Він не був п'яним, як спочатку заявила ТКГ

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули 14 українських військових, 18 бійців було поранено.