UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти за допомогою БПЛА коригували мінометні обстріли позицій ЗСУ на Приазов'ї

Противник задіяв міномети і важку піхотну зброю.

Бойовики російсько-окупаційних формуванні посилили обстріли українських позицій у районі проведення операції Об'єднаних сил. У понеділок, 28 грудня, окупанти 13 разів порушили умови повного і всеосяжного перемир'я. Противник задіяв міномети і важке піхотне озброєння та коригував обстріли за допомогою БПЛА. Про бойові втрати серед українських військовослужбовців штаб ООС не повідомляє.

Позиції Збройних сил України поблизу Водяного на Приазов'ї окупанти неодноразово накривали вогнем з мінометів калібру 120 міліметрів й обстрілювали з гранатометів. За допомогою засобів радіоелектронної боротьби українські бійці нейтралізували безпілотний літальний апарат, що противник використовував для коригування вогню.

За Південному окупанти били з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів, Світлодарськ обстрілювали з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Проти захисників Новоалександровки бойовики задіяли ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Українське командування повідомило про всі факти порушення режиму тиші спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ через Спільний центр з контролю і координації.

«Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами», - запевнили в штабі.

Читайте також: Українські бійці дали відсіч ворожій ДРГ на Донеччині: фоторепортаж

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули семеро українських військових, 20 бійців було поранено.