UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти за добу 11 разів порушили режим "тиші" в Донбасі

Втрат в рядах ВСУ немає.

За минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 11 раз порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС на сторінці в Fecebook.

"Поблизу населеного пункту Гнутове ворог використовував артилерійські установки 120-го калібру, а у Мар'їнки - протитанкові гармати. Неподалік від населених пунктів Водяне і Новгородське противник відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, а у селища Широкино - ще і з мінометів 82-го калібру. поблизу Світлодарська російські окупанти провели обстріл з великокаліберних кулеметів і автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Катеринівки - ще і з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

У районі населеного пункту Новотошківське окупанти двічі відкривали вогонь в бік українських позицій з великокаліберних кулеметів, підствольних гранатометів і стрілецької зброї. Недалеко від селища Старогнатівка противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

Читайте також: СБУ відпрацювала дії у разі вторгнення Росії в Україну

Як зазначається, бойових втрат серед військовослужбовців ЗСУ за минулу добу немає. На обстріли противника українські захисники відкривали у відповідь вогонь.

Про факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку, 15 травня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Неподалік населених пунктів Гладосове і Мар'їнка ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Бійці ВСУ продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Напередодні в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню.

Бойовики відкривали вогонь у Лебединського, Гнутове, Павлопіль з мінометів 120-го калібру, у Новозванівка - з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів і автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав кульове поранення, несумісне з життям. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь.