UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти влучили в цистерну з азотною кислотою у Сєвєродонецьку — Гайдай

Для захисту від парів і туману азотної кислоти слід користуватися протигазами або захисні маски, просякнутими содовим розчином.

Окупанти здійснили авіаудар по Сєвєродонецьку й влучили в цистерну з азотною кислотою на хімзаводі. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Місцевих жителів закликали не виходити з укриттів та підготувати захисні маски для обличчя, просякнуті содовим розчином.

"Авіаудар по Сєвєродонецьку. рашисти влучили у цистерну з азотною кислотою на хімзаводі. Терміново. Мешканці області, не виходьте з укриттів!", - написав Гайдай.

Він наголосив, що азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при потраплянні на шкіру та слизові оболонки. Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях - набряк легенів. 

Перша допомога при потраплянні азотної кислоти:

Для захисту від парів і туману азотної кислоти слід користуватися протигазами та слідкувати за напрямком вітру.

Читайте також: Росіяни контролюють частину Сєвєродонецька — Гайдай

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що російські окупанти продовжують наступ у районі Сєвєродонецька, Бахмута, Тошківки і низки інших населених пунктів на Сході України. Ворог здійснює артилерійські та авіаційні обстріли позицій ЗСУ і цивільних об'єктів, а на окремих напрямках намагається проводити розвідку для подальшого покращення власних позицій.