UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти вкрали з Бердянського порту українські кораблі із зерном

Судна зникли із порту ще кілька днів тому. 

З морського порту Бердянського зникло п'ять кораблів, завантажених кількома десятками тисяч тонн українського зерна, повідомив в ефірі телемарафону голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, пише “Радіо свобода”.

Про зникнення суден із вантажем повідомили жителі Бердянська. 

“Там стояло на завантаженні п'ять кораблів. Деякі з них повністю були завантажені – це ми бачимо по митних документах, деякі частково були завантажені. Кілька днів тому ці кораблі зникли з Бердянського порту. Як кажуть люди, вони були кудись відігнані російськими буксирами”, − заявив Старух.

Напередодні обізнаний з роботою порту та транспортними перевезеннями житель Бердянська розповів виданню, що будівлі та територія порту захоплені російськими силами, а завантажені українським зерном судна ще 15 березня під іноземними прапорами вивів у рейд російський буксир.

«Для їхнього супроводу росіяни завели в Бердянськ свій буксир, вивели судна на рейд, обшукали та відпустили», – додав він.

У свою чергу голова ОВА сподівається якнайшвидше з'ясувати місцезнаходження кораблів.

Читайте також: В Бердянську із пострілами затримали учасників мирного протесту

Нагадаємо, що Бердянськ був захоплений окупантами одним із перших. Російські гвардійці зайняли міськраду, адміністрацію, будівлі прокуратури, поліції та інших органів влади