UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти використовують все наявне озброєння, аби витіснити українських захисників з їхніх позицій – Гайдай

Голова Луганської ОВА повідомив, що ворог намагається створити умови для наступу на українські міста Донецької обалсті.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив про ще чотири ворожі атаки, відбиті нашими захисниками. Він зазначив, що російські загарбники використовують усю наявну в них зброю, аби витіснити підрозділи Сил оборони із зайнятих позицій.

Крім того, окупанти намагаються наблизитися до Бахмута на Донеччині. Для цього ворог обстрілює населені пункти та укріплення українських військових.

«По декілька разів на добу в цих районах працює ворожа авіація. Вчора нею здійснено чотири авіаудари. Ще тричі росіяни проводили артилерійські атаки, застосовували реактивну артилерію, двічі штурмові дії підтримувалися танковими наступами. Ще шість разів здійснювалися обстріли мінометами», – додав Гайдай.

Він зазначив, що російські загарбники намагаються створити сприятливі умови, аби почати наступ на міста Донецької області. Для цього вони проводили наступальні та штурмові дії для покращення тактичного положення. Проте такі дії окупантів залишилися без успіху.

Читайте також: У військ РФ значні втрати, піхоту вони поповнюють жителями нещодавно окупованих міст — Гайдай

За даними Генштабу ЗСУ, наразі ключові зусилля на Донбасі РФ зосередила на бахмутському та авдіївському напрямках. Саме там окупанти намагаються проводити наступальну операцію. Вказано, що ворог хоче взяти контроль не лише над Бахмутом, а й над Соледаром.