UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти використали весь спектр наявного озброєння на Донецькому напрямку - Генштаб

Основні зусилля російські війська сконцентрували на Луганщині, намагаються вийти на адміністративний кордон області.

Головним осередком активних бойових дій лишається Донецький напрямок. Російські окупанти сконцентрували максимальну кількість сил на Луганщині, з метою виходу на адміністративні кордони області. Противник використовує увесь спектр наявного озброєння, включно з авіацією, повідомляє пресслужба Генерального Штабу ЗСУ.

"На Донецькому напрямку окупанти здійснювали обстріли з усього спектру наявного озброєння до авіації включно з метою виснаження особового складу і руйнування фортифікаційних споруд підрозділів наших військ", - йдеться у щоденному зведенні Генштабу.

Наразі активні бойові дії, в східній оперативній зоні, тривають одразу на трьох напрямках на Лиманському, Бахмутському та Курахівському.

В районі Авдіївки, противник зазнав значних втрат та був змушений відступити на раніше зайняті позиції.

Читайте також: Окупанти здійснили 11 артилерійських атак по Сєвєродонецьку: 9 людей поранено

Дистанційне вогневе ураження російські загарбники вели у напрямку Сєвєродонецька та Новопавлівська, проте прямих бойових зіткнень не відбувалося.

Багатостраждальний Маріуполь досі піддається масованим артилерійським та авіаційним ударам. Українських бійців на заводі "Азовсталь" продовжують блокувати.

За попередню добу в зоні ООС українські захисники та захисниці відбили 17 ворожих атак та знищили 10 одиниць техніки:

Тим часом на Слобожанському напрямку противник намагається стримувати наступ Сил оборони на півночі Харківської області та зосереджує сили на півдні, в районі міста Ізюм.