UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти відпустили взятого в полон херсонського журналіста Олега Батурина

Війська РФ схопили його на каховській автостанції.

Війська РФ  відпустили взятого ними в полон херсонського  журналіста  Олега Батурина. Про це розповіла його  сестра Ольга Перепелиця в Facebook.

Вона  оприлюднила повідомлення Олега Батурина.

"Розповів мій братик Олег Батурин: Сильно схуд. Дуже брудний. Втомлений. 12 березня о 17:00 на каховській автостанції мене схопили. Били. Принижували. Погрожували. Сказали, що вб'ють. Майже вісім днів. 187 годин полону", - наводить слова Батурина його сестра. 

Батурин повідомив, що всі дні в полоні був практично без їжі, кілька днів майже без води, не кажучи вже про мило та змінний одяг, не розумів, де знаходився.

"Вони хотіли зламати, розтоптати. Показати, що буде з кожним журналістом: ...Тебе уб'ють... Майже 8 днів я сидів із низько нахиленою головою. Вони боялися, що я можу побачити їхні обличчя. Але показувати своє... я не боюся", - розповів журналіст.

Раніше в Херсонській області прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення журналіста херсонської газети "Новий день" Олега Батуріна. Він  зник 12 березня у Каховці.

Читайте також: Окупанти в Енергодарі викрали заступника мера

Безстрашні патріотичні акції в містах окупованого Росією півдня вражають, гуртують і мотивують усю країну При цьому в окупантів немає ні людей, ні коштів, ні планів для повного контролю українських міст і сіл, тому з кожним днем пострілів у мирних мітингувальників буде більше пише Валентина Самар у статті "Гібридна окупація".