UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти відправляють на війну випускників училищ та починають боротьбу за переділ влади — ГУР

РФ продовжує спроби проводити «приховану мобілізацію».

Наразі відсутні ознаки намірів РФ завершити війну проти України найближчим часом. Однак продовжуються спроби Кремля проводити так звану «приховану мобілізацію». Зокрема, проводиться активна агітаційна кампанія, а також направлення в зону бойових дій випускників та курсантів російських військових училищ. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Подібним чином окупанти поповнюють склад десантних підрозділів, які зазнали значних втрат на фронті.

«Зокрема, із запланованого на 25 червня випуску «рязанського вищого повітрянодесантного командного училища ім. Маргелова» більшість випускників заплановано одразу відправити до районів оперативного призначення на території України», - повідомила розвідка.

Також, за даними ГУР,  у війні проти України ЗС Росії вже залучили майже 45% кількості автомобілів бригад матеріально-технічного забезпечення (2 600 із 6 000). Частину що залишилась намагаються зберегти для логістичного забезпечення на випадок інших надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що наразі парк автомобільної техніки загарбники намагаються поповнити за рахунок викрадених в Україні автомобілів.

«Пробуксовування «спеціальної військової операції» стало каталізатором посилення прихованого протистояння всередині російського генералітету. Зокрема у генеральному штабі», - зазначили в ГУР.

Повідомляється, що розбіжність та прихована конкурентна боротьба між групами у Генштабі РФ існували ще задовго до початку вторгнення в Україну.

Але провали та спроби інших центрів сили у російському істеблішменті покласти на військових всю повноту відповідальності за невдачі в Україні спровокували різке загострення протистояння.

Читайте також: Українські військові ліквідували вже близько 26 350 окупантів — Генштаб ЗСУ

Для поповнення резервів окупаційних військ у війні проти України РФ продовжує заходи прихованої мобілізації. Увага російських агітаторів приділяється набору «добровольців» з числа російських «казаків» Ростовської області та Краснодарського краю.

Також, за даним розвідки, у фокусі уваги РФ громадяни, які втратили роботу внаслідок міжнародних санкцій та колишні військовослужбовці, що проживають на території інших пострадянських країн.