UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти відновили пропуск через "Новотроїцьке", "Мар'їнка" залишається заблокованою

Три КПВВ в Донбасі працюють за графіком осіннього періоду.

У понеділок, 7 серпня, окупанти відновили рух дорожнім коридором «Донецьк-Маріуполь», який проходить через КПВВ «Новотроїцьке», повідомляє прес-служба ДПСУ.

"На 15.00 прикордонники в цьому КПВВ забезпечили пропуск на тимчасово окуповану територію України 12 автомобілів і 147 осіб. У той же час рух на контрольовану територію України окупанти забарилися, в цьому напрямку пройшли 9 автомобілів і 64 людини", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з боку бойовиків повністю заблокованим залишається рух в контрольному пункті в'їзду-виїзду «Мар'їнка».

Крім того, в ДПСУ зазначили, що три КПВВ функціонують за графіком осіннього періоду, щодня з 07:00 до 18:30.
"КПВВ «Станиця Луганська» продовжує функціонувати безперебійно. Станом на 15:00 лінію розмежування через цей контрольний пункт перетнули 2631 особа", - додали в Держприкордонслужбі.

У Мінреінтеграціі повідомили правила перетину КПВВ для тих, хто хоче в'їхати на підконтрольну владі частину України з тимчасово окупованих територій. За рішенням уряду, в період з 29 серпня по 28 вересня 2020 іноземці та особи без громадянства, які хочуть потрапити на підконтрольну владі територію через КПВВ в ОРДЛО або на адмінграніце з Кримом повинні мати при собі страховий поліс, що покриває витрати, пов'язані з лікуванням коронавируса, і діючий весь термін перебування на території України (в тому числі, на тимчасово окупованих територіях). Те ж саме стосується іноземців та осіб без громадянства, які хочуть потрапити на тимчасово окуповані территориии України.

Крім того, громадяни, які приїжджають з тимчасово окупованих територій повинні пройти самоізоляцію. Її дострокове припинення можливе лише за умови, отримання негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого після виїзду з ОРДЛО або включеного Криму.