UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти ведуть оборонні дії біля Слов'янська, продовжують обстріли на краматорському напрямку — Генштаб

Росіяни намагалися штурмувати Богородичне, але підрозділи ЗСУ дали їм гідну відсіч.

На сході України російські загарбники ведуть наступальні дії та продовжують артилерійські атаки позицій Сил оборони, а також цивільних об'єктів. Противник сконцентрувався переважно на Бахмутському та Краматорському напрямках. Здійснював обстріли у районі Білогорівки, Маяків та Донецького. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

За інформацією українських військових, на слов’янському напрямку ворог веде оборонні бої. Намагався штурмувати Богородичне, але успіху не мав. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Долина, Дібрівне, Курулька, Мазанівка, Богородичне, Краснопілля, Адамівка, Суха Кам’янка, Гусарівка та Криничне.

На краматорському напрямку обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії райони Білогорівки, Маяків та Донецького, а на лисичанському – Золотарівки і Верхньокам’янського. В напрямку останнього вів наступ, але був змушений відійти через опір наших захисників.

На бахмутському напрямку російські війська здійснювали обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Вершини, Бахмута та Спірного. Також ворог завдав авіаударів в районі населеного пункту Вершина.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямках окупанти обстрілювали із артилерії різних калібрівв райони населених пунктів Шуми, Нью-Йорк, Залізне, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Павлівка, Вугледар, Золота Нива, Шевченко, Новоданилівка, Оріхів та Залізничне. Ворожі авіаційні удари зафіксовано поблизу Новобахмутівки та Авдіївки.

У Генштабі повідомляють, що противник намагається вдосконалити систему логістичного забезпечення на слов'янському напрямку.

Читайте також: Росія ризикує втратити Херсонщину, якщо не збільшить військову присутність на окупованих територіях — CNN

Раніше повідомлялося, що війська РФ за день випустили по Сумській області більше 270 мін, ракет і снарядів.