UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти вдарили з гранатометів по околицях Авдіївки

Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

Після оголошення повного і всеосяжного перемир'я бойовики російсько-окупаційних формувань знизили вогневу активність, але не припинили обстріли українських позицій у районі проведення операції Об'єднаних сил. У понеділок, 1 лютого, противник чотири рази порушив режим припинення вогню, зосередивши обстріли в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає, повідомляє пресцентр штабу ООС.

По околицях Авдіївки окупанти били з автоматичного станкового (АГС), ручного протитанкового (РПГ) і подствольного гранатометів.

Пишщевик противник обстрілював з АГС, в районі Новомихайлівки були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Українське командування поінформувало про обстріл спостерігачів СММ ОБСЄ через Спільний центр з контролю і координації.

«Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами», - запевнили в штабі.

Читайте також: Поранених бійців ЗСУ літаком евакуювали з Харкова до госпіталів Києва та Вінниці: фоторепортаж

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули дев'ять українських військових, понад 20 бійців було поранено.