UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти вдарили по захисниках Зайцевого із заборонених мінометів

Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець дістав бойове поранення.

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 9 вересня, 13 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі із заборонених Мінськими домовленостями мінометів і піхотного озброєння.

Майже всі ворожі обстріли припали на район відповідальності ОТУ "Схід", де окупанти відкривали вогонь дев'ять разів. По захисниках Опитного й Авдіївки гатили з автоматичних гранатометів, у другому випадку застосовували ще й стрілецьку зброю.

З гранатометів різних систем терористи обстрілювали позиції Об'єднаних сил неподалік Водяного (тричі), з ручних протитанкових гранатометів – Павлополя (двічі). В обох випадках відкривали вогонь і зі стрілецької зброї. З неї ж двічі обстріляли українських військових у районі Новотроїцького.

У районі відповідальності ОТУ "Північ" бойовики обстріляли українські укріплення чотири рази. Поблизу Зайцевого – з мінометів калібру 82 мм, Причепилівки – з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, Троїцького (двічі)– лише зі стрілецької зброї.

Від початку поточної доби бандформування вогонь по позиціях ЗСУ не відкривали.

Нагадаємо, з опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. Усі перемир'я, які передували йому, також порушувалися терористами упродовж перших днів з моменту оголошення.