UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти вдарили по середмістю Курахового Донецької області: загинули вісім людей

Також відомо про поранених жителів міста.

© Кирило Тимошенко / Telegram
© Кирило Тимошенко / Telegram
© Кирило Тимошенко / Telegram

Російські окупаційні війська не припиняють тероризувати цивільне населення сходу України. У середу, 7 грудня, вони завдали удару по місту Курахове Донецької області, убивши щонайменше вісьмох мирних жителів і поранивши ще п’ятьох. Про обстріл повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко у Telegram.

“Потужний удар по Кураховому. За оперативними даними, щонайменше шестеро цивільних загинуло, п'ятеро поранені”, – написав він.

Дещо пізніше заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко повідомив уже про вісім загиблих внаслідок обстрілу. Він додав, що інформація ще уточнюється.

За даними Кириленка, під ворожий вогонь потрапив центр міста, зокрема ринок, заправки, автостанція й житлові будинки. Тимошенко зазначив, що війська РФ били по Кураховому з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Окупанти 51 раз обстріляли територію Херсонщини, загинуло двоє людей — голова ОВА

"Черговий злочин росіян на нашій землі – фіксуємо його й долаємо наслідки.  Окупанти за все триматимуть відповідь. Не повернути лише людей – щирі співчуття їхнім рідним", – підсумував глава Донецької ОВА.

Раніше стало відомо, що на території тимчасово окупованого Донбасу вантажівка з російськими військовими протаранила мікроавтобус. РосЗМІ повідомили про 16 загиблих і трьох постраждалих.