UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти в Рубіжному та Сєвєродонецьку минулої доби зруйнували 24 будинки. Серед постраждалих і загиблих діти

Сергій Гайдай зазначив, що рятувальники, які заступили на службу у день повномасштабного вторгнення РФ, так майже і не були вдома.

За минулу добу російські загарбники зруйнували 24 будинки в Рубіжному та Сєвєродонецьку Луганської області, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай. У результаті ворожих обстрілів загинуло три людини, двоє з яких діти. Ще двоє осіб постраждали, з них одна дитина.

Вказано, що всього обстрілами ворожої армії протягом 19 березня в цих двох містах пошкоджено або зруйновано близько 30 об’єктів. І з них – 12 багатоквартирних та 12 приватних житлових будинків, заклад освіти в Рубіжному, складські, господарчі споруди, об’єкти інфраструктури.

«Наші рятувальники як заступили на службу 24 лютого зранку, так майже і не були вдома – до 19 потужних пожеж призвело російське вторгнення вчора на Луганщині. Врятовано сімох жителів області. Крім цього, співробітники ДСНС залишалися розбирати завали після гасіння, розвозили воду та продукти харчування населенню до бомбосховищ», – процитували Гайдая у пресслужбі Луганської ОВА.

Він також зазначив, що зараз без газопостачання залишаються 23 населених пункти повністю та 7 частково, загалом близько 35 000 абонентів. Без електрики наразі – 26 населених пунктів повністю, 12 частково. Без світла перебувають 98 364 споживачі, відключено 627 трансформаторних підстанцій.

Читайте також: Окупанти відходять від Миколаєва — Кім

Україна 25-ту добу обороняється від російських загарбників. Генеральний штаб Збройних сил України повідомив оперативні дані щодо повномасштабного російського вторгнення станом на ранок 20 березня.