UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти в ОРДЛО мобілізують тих, хто не підлягає призову – розвідка

Серед мобілізованих навіть люди з інвалідністю дитинства.

Росія в ОРДЛО мобілізує осіб, які не підлягають призову, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Зокрема, це стосується й співробітників так званих «стратегічних підприємств», яким спочатку гарантували «бронь».

«На Алчевський металургійний комбінат (АМК) прийшла нова рознарядка на 1700 осіб. Це четверта і найбільша хвиля мобілізації на комбінаті. Раніше приходили рознарядки на 1000, 500, 400 осіб. Також знято «бронь» зі співробітників, які обслуговують районні електричні мережі», – зазначили в ГУР МОУ.

Аби підвищити «ефективність» мобілізації, співробітникам автоінспекції незаконного збройного формування «ЛНР» надали право видавати повістки на стаціонарних постах ДАІ. Так, на трасі Алчевськ-Біле працює кілька мобільних бригад. Вони зупиняють транспорт та виписують повістки чоловікам, які перебувають в авто.

«Співробітники райвійськкоматів «ЛНР» та військова поліція РФ проводять поквартирні обходи в пошуках чоловіків призивного віку (18-65). Документи осіб, що не підлягають призову, було знайдено серед паперів знищеного підрозділу так званої «армії ДНР». Зокрема, Олександра Савенка, інваліда дитинства, який не підлягав військовому призову. Або Андрія Івакіна, співробітнику шахти «Комсомолець Донбасу» із довідкою про те, що він працює на «стратегічно важливому підприємстві», – додали в ГУР МОУ.

Вказано, що нікому з них не допомогли отриманні документи і всі вони назавжди залишились в українській землі.

Читайте також: ГУР: у Росії й далі провалюється мобілізація — воювати проти ЗСУ не хочуть навіть ті, хто воював у Сирії

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ повідомляли, що російська армія намагається прорвати оборону підрозділів ЗСУ в районі міста Ізюм та встановити повний контроль над містом Маріуполь. На Слобожанському напрямку ворог також продовжує часткове блокування Харкова, здійснює обстріли міста з використанням реактивних і ствольних артилерійських систем та мінометів. 

Крім того, російські війська продовжують обшуки помешкань цивільних в населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області. А також перекинули сили на  організацію проведення так званого «референдуму щодо створення Херсонської народної республіки».