UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти в Донбасі провели 20 обстрілів

Втрат в рядах ВСУ немає.

За останню добу російські окупаційні війська 20 раз порушили режим тиші в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Один обстріл встигли зафіксувати 24 квітня, повідомляє пресцентр штабу ООС на сторінці в Facebook.

"За минулу добу, 23 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 20 порушень режиму припинення вогню, з яких 19 обстрілів і 1 дистанційне мінування", - йдеться в повідомленні.

Біля населених пунктів Новоселівка, Новгородське і Шуми противник відкривав вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібрів, а поблизу Водяного - ще і з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У передмісті Авдіївки, Пєсков і Мар'їнки російські окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі населеного пункту Південне ворог зробив обстріл з мінометів 120-го калібру і з протитанкового ракетного комплексу.

Поблизу Лебединського, Красногоровки, Луганського та Світлодарська ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Недалеко від селища Новгородське збройні формування Російської Федерацій здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Читайте також: У Кремлі запропонували радникам країн "нормандського формату" зустрітися до 27 квітня в Донбасі

Бойових втрат серед українських бійців немає.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що вечірні обстріли населених пунктів Південне і Північне велися російськими окупантами безпосередньо з житлових кварталів Горлівки.

Станом на 7:00 ранку 24 квітня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. З боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, в районі населеного пункту Троїцьке ворог відкривав вогонь з станкових протитанкових гранатометів.

Раніше повідомлялося, що піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій за минулу добу обстежили понад 8 га території та виявили 71 снаряд та міну в Донецькій і Луганській областях, повідомив пресцентр штабу ООС в четвер, 22 квітня.

Всі знайдені боєприпаси та інші вибухонебезпечні предмети були передані для утилізації на спеціальному полігоні.

Також глава української делегації в тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук заявив, що тільки після виведення Росією військ з України та повернення всіх окупованих територій можна починати діалог про відновлення двосторонніх відносин. Ні про яку співпрацю не може йти мова під час війни, заявив Леонід Кравчук.