UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти у Сєвєродонецьку під виглядом заміни системи опалення грабують квартири — Луганська ОВА

Росіяни вдираються як до порожніх, так і заселених квартир.

Російські окупанти у Сєвєродонецьку під виглядом заміни системи опалення грабують квартири місцевих жителів. Про це повідомляє Луганська ОВА.

Зокрема, жителі тимчасово окупованого міста повідомляють, що росіяни під виглядом ремонтних робіт вдираються до квартир, як порожніх, так і заселених.

«В одному із відомих випадків людина, що залишилася в окупації, зранку пішла у справах, а по обіді виявила вирізані двері», - заявили в ОВА.

Повідомляється, що разом із елементами системи опалення, подекуди зовсім новими, в людей зникають особисті речі.

«Радіатори ріжуть разом із трубами під стелю. Обіцяють до кінця лютого встановити сучасні. Деякі будинки, де відбуваються ці диво-ремонти, потребують відновлення дах, відсутні вікна у багатьох квартирах тощо. Але батареї – найцінніше», - зазначає ОВА.

Крім того, лікарні на Луганщині переповнені пораненими окупантами. Через значні втрати загарбники продовжують перепрофілювання лікарень у військові шпиталі.  

Зокрема, Луганська обласна клінічна лікарня, Луганська міська багатопрофільна лікарня № 15 та Залізнична лікарня передані для користування російським військам. Місцевому населенню в обслуговуванні відмовляють та пропонують звертатися до інших лікувальних закладів.

За даними ОВА, в одній з лікарень зараз перебуває понад тисяча поранених бойовиків.   

«На усіх не вистачає медичного персоналу, асистентів хірургів. На таку кількість пацієнтів в медзакладах відсутні в достатній кількості медичні препарати та навіть ліжка та постільна білизна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українські десантники показали, як знищили позицію військ РФ разом з БК на Луганщині — відео

Раніше повідомлялося, що в лікарнях тимчасово окупованого Луганська вже не вистачає найнеобхіднішого навіть для поранених російських загарбників. У медзакладах на тимчасово окупованих територіях Луганщини закінчується запас ліків, загарбники ігнорують це питання. Все, що завозиться з Росії — спрямовується на потреби російських військових. 

Крім того, чисельні втрати ворога змушують його переформовувати лікарні на тимчасово окупованих територіях на військові шпиталі і відмовляти у допомозі мирним жителям. Окупанти виганяють цивільних хворих з лікарень, щоб звільнити місця для військових РФ.