UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колаборанти почали тікати з Нової Каховки та Старобільського, а окупаційна «влада» вивозить звідти родини – Генштаб ЗСУ

У Генштабі також розповіли, як ворог викрадає приватні авто та тисне на малий і середній бізнес.

Російські загарбники налякані успіхами Сил оборони, тому тікають з деяких окупованих населених пунктів, повідомив Генштаб ЗСУ. Зокрема, мова йде про Нову Каховку на Херсонщині та Старобільськ, що в Луганській області.

«Представники окупаційної влади Нової Каховки вивозять свої сім’ї на тимчасово окуповану територію АР Крим. За наявною інформацією, 7 жовтня, колона з 12 мікроавтобусів вибула до міста Севастополь. Схожа ситуація спостерігається і в Луганській області. Так, зі Старобільська почали евакуйовувати колаборантів до Луганська», – зазначили в Генштабі.

Водночас у Мелітополі Запорізької області, за даними Генерального штабу, ворог під виглядом пошуку та боротьби з партизанами обшукує і викрадає приватні авто в гаражних кооперативах.

«Окупанти продовжують тиснути на малий та середній бізнес на тимчасово окупованих територіях. З початку жовтня, у місті Горлівка, податкова інспекція російської федерації розпочала перевірки з подальшим рейдерським захопленням компаній з виявленими порушеннями. Зокрема, це стосується підприємців, які не захотіли перереєстровувати свої компанії відповідно до російського законодавства», – додали в Генштабі.

Читайте також: Ворог використав дрони-камікадзе для атак на Нікополь та Миколаївщину – Генштаб

Повідомлялося, що підрозділи Сил оборони минулої доби відбили спроби ворожих атак біля  Соледара, Бахмутського, Бахмут, Іванграда, Терн, Первомайська, Опитного, Невельського та Побєди.

Водночас українська авіація завдала по місцях зосередження живої сили противника та його техніки близько трьох десятків ударів. Третина з них прийшлася на зенітні ракетні комплекси.