UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти скасовують карантин у Криму, для приїжджаючих громадян України обсервацію не скасують

Для приїжджаючих на окупований півострів росіян не буде обсервації.

Окупаційна адміністрація незаконно анексованого Криму оголосила про те, що карантин на півострові скасують 15 червня. Також скасують обов'язкову обсервацію для приїжджих росіян, розповів голова окупаційної адміністрації Сергій Аксьонов.

"З 15-го червня на території "республіки" Крим повністю знімається режим самоізоляції для всіх категорій громадян. Крім того, також з 15-го червня скасовується обов'язкова обсервація для приїжджаючих на територію "республіки" Крим з інших суб'єктів Російської Федерації", - написав Аксьонов у Facebook у вівторок

Він додав, що приїжджають з території материкової України на окупований півострів як і раніше будуть відправляти в обсерватори в обов'язковому порядку.

"Також прийнято рішення про зняття з 15-го червня обмежень, які стосувалися перевезення пільгових категорій громадян", - написав глава регіону.

Читайте також: Окупанти в Севастополі посадили українця на 10 років суворого режиму за "шпигунство" на користь України

Раніше повідомлялося, що влада російського Алтайського краю приховує інформацію про кількість хворих та померлих від коронавірусу. Західні оглядачі неодноразово звинувачували владу у приховуванні даних щодо ситуації з поширенням COVID-19.

Відзначимо, що останнім часом Росія активізувала спроби добитися зняття санкцій за агресію проти України, прикриваючись необхідністю боротися з пандемією коронавірусу COVID-19. У квітні РФ двічі намагалася провести через Генеральну асамблею ООН відповідні проєкти резолюцій, обидва рази їх блокували Україна і партнери.