UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти скаржаться на безлад та безправність в армії РФ — аудіоперехоплення ГУР

Двоє загарбників в перехопленій розмові обговорюють безлад, який відбувається в їхній частині та відсутність ротації.

Бойовики з незаконного збройного формування «ДНР», що служать в окупаційній армії РФ, скаржаться на безлад та безправність. Про це свідчить перехоплена розмова окупантів, яку опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України.

Двоє бойовиків обговорюють безлад, який відбувається в їхній частині та відсутність ротації.

Зокрема, один із окупантів розповідає, що українські війська вели обстріл безпосередньо їхнього місцерозташування. За його словами, це наслідок неадекватних дій спів службовців, які їздять по селах на автомобілі, виходять на підвищення, щоб «впіймати» Інтернет.

Крім того, загарбник додає, що в батальйоні масове пияцтво.

«Перший взвод в селі. Від нього вже виє село. Неадеквати», - каже окупант.

Також загарбники скаржаться, що командування не відпускає нікого на ротацію. За словами окупанта, їх самих «мобілізували» навіть попри наявність документів, що засвідчують непридатність до служби в армії.

«105 і 107 полк вже в Донецьку. Але їх не відпускають. Дружини блокують військову частину. Додому їх не відпускають. Навіть те, що нас набрали за «білими білетами», це не порушення в цій ситуації. Наче ми мали попередити, що в мене «білий білет». Тут взагалі цирк. Зараз все одно буду писати цю й… скаргу, пішли на… », - каже окупант.

Читайте також: Загарбники масово викрадають чоловіків на тимчасово окупованих територіях і вимагають викуп — аудіоперехоплення СБУ

Раніше повідомлялося, що матері студентів із квазіформування «ДНР», яких РФ мобілізувала для війни проти України, влаштували протести, про що свідчить чергова розмова окупантів, перехоплена Головним управлінням розвідки Міноборони України. Зокрема, жінки вимагали відпустити їхніх дітей.