UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти шукають у Мелітополі додаткові холодильники для зберігання тіл вбитих загарбників — ГУР

У розвідці зазначають, що тривале зберігання тіл вбитих пов’язано з намірами керівництва РФ приховати реальні масштаби втрат. 

Окупаційна «адміністрація» Мелітополя терміново шукає додаткові морозильні камери та промислові холодильники для зберігання тіл вбитих загарбників. Зокрема, відомо, що міський м’ясокомбінат, який переобладнали в морг, вже повністю заповнений тілами вбитих солдатів РФ і не може більше приймати «вантаж 200». Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними ГУР, 6 червня військові РФ приїхали до ТОВ «Арон-М» у Мелітополі та оглянули його холодильні камери. Обладнання було визнано придатним для переобладнання в морг.

Керівництву компанії повідомили про рішення щодо тимчасового використання їх холодильних камер на безоплатній основі для зберігання тіл загиблих військовослужбовців.

Наразі в Мелітополь активно завозяться тіла окупантів, які загинули під час боїв на напрямку Пологи – Гуляйполе.

«Ці події пов’язані з великими втратами окупантів у живій силі», - повідомляє розвідка.

Окрім того, у ГУР зазначають, що тривале зберігання тіл вбитих пов’язано з намірами керівництва РФ приховати реальні масштаби втрат від російського електорату. Тому, практикується так зване «дозоване» відправлення тіл в РФ і максимальне розтягнення цього процесу в часі.

Читайте також: Окупанти відводять війська з Мелітопольського та частини Василівського району – глава Запорізької ОВА

За понад три місяці війні загальні втрати російських окупаційних військ склали вже понад 31 000 осіб, але ці дані не враховують поранених та більше не боєздатних військовослужбовців. Генеральний Штаб ЗСУ в щоденному ранковому зведенні повідомив, про виведення зі строю 75% особового складу окремої мотострілецької бригади армії РФ.