UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти шість разів порушили "тишу", двоє військових поранені біля Золотого

Противник вів вогонь з гранатометів різних систем по позиціях українських захисників поблизу Луганського, Водяного та Мар'їнки.

В Донбасі російсько-окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню, в результаті два українських воїна отримали поранення, повідомляється в ранковій зведенні штабу сил ООС.

Так, за даними штабу, в районі населених пунктів Верхньоторецьке і Золоте-4 окупанти обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї. Внаслідок пострілів двоє воїнів ООС отримали легкі поранення у Золотого.

Військовим оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

Крім того, російські найманці вели вогонь з гранатометів різних систем по позиціях ЗСУ поблизу населених пунктів Луганське, Водяне та Мар'їнка, а у Новоалександровки - ще й зі стрілецької зброї.
"Такі зухвалі дії противника підрозділи Об'єднаних сил не залишили без уваги і відкрили вогонь. Про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК", - відзначили в штабі.
З початку поточної доби, 13 грудня, в Донбасі поки без обстрілів. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

За повідомленням прес-служби української делегації в ТКГ, зараз стан поранених воїнів задовільний, оскільки поранення виявилися легкими.

Група спостереження УССЦКК здійснює заходи щодо верифікації події.

Читайте також: Другу добу поспіль у Донбасі спостерігається активність окупаційних військ

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, в черговий раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули 13 українських військових, 19 бійців були поранені.