UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти розповіли, що їм загрожує у Росії за дезертирство

Але самоусуваються навіть офіцери ФСБ. 

Служба безпеки України розповіла про масове дезертирство через окупаційних військових. Пресслужба відомства зазначає, що російські армійці тікають з війська навіть по дорозі в Україну. 

СБУ опублікувала відео полоненого російського техніка, яких розповів, що повинен був вивозити з України несправні бойові машини. Полонений зазначив, що встиг здійснити декілька "ходок" із Криму в Херсонську та Миколаївську області. 

"Багато хто втікає навіть під час дороги, ніхто нікому нічого не каже. Навіть збройні сили проти. Нам погрожують 7 роками тюрми і це єдине, що тримає", - зізнається полонений окупант.

За його словами, безсилі в цьому навіть представники ФСБ - офіцери якої прикріплені до кожної батальонно-тактичної розвідувальної групи. 

"Вони просто самоусунулися. Не дають конкретних завдань, просто про щось говорять в індивідуальному порядку", - розповів полонений. 

Читайте також: Подоляк про ймовірний виїзд Зеленського з України: "Він безбашений"

Нагадаємо, Служба безпеки України записала відеозвернення російських військових, які потрапили у полон. Вони закликають своїх співвітчизників будь-якими силами уникнути відряджання на війну в Україні.