UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти продовжують зводити укріплення навколо Токмака – супутникові візуалізації

За місяць там з’явилося багато нових укріплень.

Російська окупаційна армія в очікуванні контрнаступу ЗСУ активно будує оборонні споруди та укріплення на півдні, зокрема навколо міста Токмак Запорізької області. Про це у своєму Twitter повідомив аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI) Бреді Афрік.

Бреді Афрік зробив візуалізацію за допомогою супутникових знімків. Вона демонструє зміни, які там відбулись за місяць на яких помітно, що російські війська продовжують зводити укріплення навколо окупованого українського міста Токмак.

Нагадаємо, за уточненою інформацією від Генштабу, 14 грудня, в районі населеного пункту Токмак Запорізької області, ЗСУ знищили до десяти одиниць військової техніки ворога різного типу. Крім того, близько 180 окупантів отримали поранення.

Натомість 17 грудня у Генштабі повідомили, що росіяни поширюють чутки на окупованих територіях, що буцімто скоро, а саме до кінця цього року, вони залишать Каховку Херсонської області і передислокуються до населеного пункту Нижні Сірогози. Часткове відведення військ уже почалось