UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти посилили артилерійські обстріли на Сході і безуспішно намагаються штурмувати Сєвєродонецьк - Генштаб

ЗСУ блокують спроби ворога просуватися відразу на декількох напрямках, але потерпають від постійних обстрілів.

На Сході України російські загарбники ведуть активні наступальні дії і продовжують артилерійські обстріли позицій Сил оборони та цивільних об'єктів. Зокрема, противник цинічно обстріляв населені пункти Устинівка, Тошківка, Нью-Йорк та інші. Ворог продовжує штурмові дії у місті Сєверодонецьк, але ЗСУ успішно тримають оборону. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

За інформацією українських військових, на Донецькому напрямку ворог обстріляв з артилерії населені пункти Устинівка, Тошківка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Антонівка та Кам’янські Дачі. Схожа ситуація спостерігалась і на Лиманському напрямку, де окупанти здійснили артилерійські обстріли цивільної інфраструктури неподалік Сидорового, Маяків та Закітного.

Важкі бої продовжуються на Сєвєродонецькому напрямку. Там противник здійснював вогневий вплив з мінометів, артилерії та РСЗВ. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метьолкіно. Авіація РФ завдала авіаудару поблизу Білої Гори. Слід зазначити, що триває штурм Сєвєродонецька, але українські воїни успішно відбивають наступ противника. 

На Бахмутському напрямку ворог вів артобстріли позицій ЗСУ в районах Спірного, Яковлівки, Покровського, Клинового та Новолуганська. Авіаудар армійської авіації зафіксовано поблизу Устинівки. Силами оборони був успішно зупинений наступ противника у районі Миколаївки, де росіяни зазнали втрат і змушені були відійти. 

Читайте також: ЗСУ знищили склад боєприпасів і центр ремонту техніки російських окупантів у Херсонській області

Також противник безуспішно вів штурмові дії в районах населених пунктів Золоте-3, Новолуганське, Берестове та Врубівка.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ на півдні знищили 70 росіян та 60 одиниць їхньої техніки.