UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти планують вивести гривню з обігу — Луганська ОВА

Мирні мешканці будуть змушені з наступного року обмінювати українську валюту в російських банках.

На тимчасово окупованих територіях України ворог продовжує проводити заходи спрямовані на встановлення повного контролю та інтеграції захоплених регіонів в російську систему. Окрім завезення в українські області Росгвардії та російських вчителів, загарбники планують остаточно вивести з обігу гривню. Про "нововведення" росіян повідомляє пресслужба Луганської ОВА.

З 1 січня 2023 року, всі мешканці мають обміняти українську валюту у відділеннях банків. Розрахуватися за продукти, комунальні та будь-які інші послуги можна буде лише у російських рублях.

Тим часом окупаційна адміністрація впроваджує на Луганщині власні тарифи за комунальні послуги переважно «заднім числом». Хоча задоволенням користуватися ними можуть похизуватися далеко не всі мешканці області.

«Тариф на вивіз сміття встановлений, сміття від початку літа не вивозиться. Сплачувати за те, що один раз на декілька тижнів в одному районі показово вбирають купу сміття, яка утворилася за пів року? Не краще задоволення. Воду дали лише в деяких будинках у вересні-жовтні, однак сплачувати за неї слід із липня усім. У багатьох взагалі не дали, як от в Лисичанську. Та і чим розраховуватися, якщо зарплату видають лише обраним? Люди ще нічого не встигли зрозуміти, як уже винні Росії» — йдеться у повідомленні ОВА.

Нагадаємо, раніше Сергій Гайдай зазначав, що людей, які втратили житло внаслідок бойових дій, російські окупанти переселяють у санаторії.