UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти планують вчинити хіматаку на Донецьк і звинуватити у цьому Україну — розвідка СБУ

СБУ закликає громадян України на тимчасово окупованій території бути пильними.

Російські окупанти планують вчинити хімічну атаку на Донецьк і звинуватити у цьому Збройні сили України, повідомляє Служба безпеки України з посиланням на розвідку.

«Маємо розвідувальну інформацію з тимчасово окупованого Донецька. Там окупанти роздають місцевим бойовикам і російським військовим протигази. Існує ймовірність провокації – підриву промислових ємностей з хімічними речовинами.  У цій диверсії стосовно мирного населення планують звинуватити українських військових. Ми заявляємо, що на відміну від російських окупантів Україна не вдається до таких методів», - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Змінено графік комендантської години у Києві

21 лютого президент РФ Володимир Путін після годинного «звернення до нації», в якому простежувалася його ненависть до самого факту існування України, підписав указ про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР» та договори з кожною з них щодо співпраці у плані оборони, після чого на територію окупованої частини Донбасу вже відкрито увійшла російська військова техніка. Терористи вимагають «повернути» їм усю територію Донецької та Луганської областей. 

24 лютого почалося повномасштабне вторгнення армії Росії в Україну. За три дні загинуло щонайменше 198 мирних жителів України, серед них — три дитини. Збройні сили України гідно дають відсіч ворогу: на нашій землі знищено десятки одиниць військової техніки РФ та загинуло вже близько 3 тисяч російських військових.