UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти перетворюють лікарні в ОРДЛО на склади зі зброєю – розвідка

Медперсонал лікарень зобов'язаний підтримувати постійну готовність до негайного виконання завдань терористів.

Командування російсько-окупаційних військ продовжує приховано накопичувати на тимчасово окупованій території Донбасу озброєння й військову техніку. Під арсенали терористи облаштовують лікарні в населених пунктах поблизу лінії зіткнення, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Інтенсивно поповнюються існуючі та формуються нові оперативні резерви зброї, боєприпасів та іншого військового майна… Склади з боєприпасами й вибуховими матеріалами облаштовуються на об'єктах цивільної інфраструктури, зокрема, на території лікувальних закладів населених пунктів, розташованих поблизу лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Таке нецільове використання медзакладів призводить до погіршення стану медичного обслуговування мирних мешканців. Адже персонал цивільних лікарень зобов'язаний підтримувати постійну готовність до негайного виконання завдань бойовиків.

"У зв'язку з цим, виїзд автомобілів швидкої допомоги за викликом населення здійснюється тільки в екстрених випадках з дозволу начальника медичної служби місцевого російського військового гарнізону", - наголошують розвідники.

Нагадаємо, раніше в розвідці повідомили про те, що в терористичній організації "ДНР" розширили перелік "невиїзних осіб". З початку лютого виїхати з тимчасово окупованої території не зможуть виконавці господарських робіт та обслуговуючий персонал "органів влади" і "силових структур" окупаційних "адміністрацій".

Пізніше заборона була поширена на медичних працівників. Кожного медпрацівника попередили про заборону виїзду за межі окупованих територій Луганщини під підпис.